Огляд структурної схеми хімічної промисловості Китаю в розрізі існуючих напрямків і потужностей. Аналіз та можливості запозичення досвіду у контексті національного хімпрому України

Макроекономічні показники хімічної промисловості Китаю. Ключові показники функціонування хімічної промисловості та хімічного ринку в КНР в 2020-2024 рр. Детальні інституційні, інвестиційні, виробничі, зовнішньоторговельні, структурні аспекти функціонування національного хімпрому Китаю. Програми та практика сучасної технологізації хімічних виробництв. Принципи функціонування хімічних промислових парків. Стратегування, реструктуризація виробничих потужностей.




Ринок коксохімічного неочищеного бензолу в Україні. Технології очищення коксохімічного бензолу. Ціни бензолу в Україні та світі.

Сучасні промислові методи виробництва бензолу з кам’яновугільної сировини, каталітичним риформінгом нафтових фракцій, зі смоли піролізу. Технології очищення кам’яновугільного сирого бензолу та його фракцій від ненасичених і сірковмісних сполук у промисловості.

Аналіз європейського ринку бензолу, основні компанії-виробники. Цінова конюнктура. Стан виробництва і внутрішнього ринку коксохімічного сирого бензолу в Україні.




Внутрішній ринок поліуретанів (ПУ) з оглядовою оцінкою світового товарного ринку ПУ. Технології виробництва поліуретанів та синтетичних клеїв на основі ПУ

Загальна характеристика та сфери застосування поліуретанів. Баланс та структура внутрішнього споживання ППУ в Україні.

Стан виробництва та основні виробники ППУ в Україні. Фактичний стан та оціночний прогноз ринку ПУ та продуктів перероблення в Україні.

Світовий ринок ПУ, тенденції, вплив на внутрішній ринок ППУ. Ринкові прогнози.

Загальна характеристика сировинних компонентів та їх вплив на ринок ПУ і ППУ (по ланцюжкам). Споживчі ніші (клеї, ЛФМ, волокна, тканини). Технології перероблення.