Potassium Fertilizers. Research on the state of production and market conjuncture of chloride-containing and chloride-free potassium fertilizers in Ukraine and Eastern European countries. Targeted analytical research

В роботі проаналізовано споживання хлориду та сульфату калію в Україні в період 2019-2023 рр., приведені статистичні та аналітичні дані щодо обсягів та напрямків імпорту калійних добрив.

Надана прогнозна оцінка рівня споживання хлориду та сульфату калію у коротко- та середньостроковій перспективі, а також розглянуто питання наявної в Україні сировинної бази та проаналізовано існуючі передумови для відновлення вітчизняного виробництва калійних добрив.

Аналіз ринку калійних добрив в країнах ЄС  (дані щодо обсягів виробництва, зовнішньої торгівлі та споживання, провідні компанії виробники, цінова кон’юнктура  ринку в період 2019-2023 рр.)




Market of magnesium chloride hexahydrate (bischofite) and de-icing materials (DM) based on magnesium chloride and calcium chloride in Ukraine and European countries. Targeted analytical research

Досліджені особливості розвитку ринку бішофіту та ПОМ на основі хлориду магнію та кальцію в  Україні  та Європі з урахуванням принципів та умов їх функціонування в 2019-2023 (актуальний період) роках.

Проаналізовані технологічні та сировинні аспекти виробництва і технічного регулювання у сфері виробництва та використання бішофіту, основні кон’юнктуроутворюючі чинники розвитку ринку (виробництво, зовнішня торгівля, споживання).

Надана загальна оцінка (на основі точкової статистики) регіонального споживання та його взаємозв’язок зі світовим ринком. Приведена науково-обґрунтована прогнозна оцінка попиту-пропозиції та споживання хлориду магнію кристалогідрату (бішофіту) та ПОМ на основі хлориду магнію та хлориду кальцію на ринку України до 2030 р.




Polyethylene reinforced pipes. Technological, technical, market, technical-economic aspects. Justification for the expansion of production (creation of new production) in Ukraine considering raw material aspects. Targeted analytical research

В роботі надана загальна характеристика армованих поліетиленових труб (класифікація, конструкційні особливості, технологічні аспекти виробництва та інше). Приведений профіль компаній, які володіють технологіями, а також компаній- виробників ліній та обладнання з виробництва армованих поліетиленових труб.

У розділі світового ринку наведені досьє провідних компаній виробників армованих поліетиленових труб 22 країн світ (реквізити, контактні дані, асортимент та специфікації продукції та ін.). У розділі по Україні представлені виробники та торговельні компанії на ринку армованих поліетиленових труб (із зазначенням асортименту, цін та способів застосування).

Надана інформація імпортно-експортних поставок у розрізі компаній-імпортерів та компаній-постачальників ламінованих поліетиленових труб в Україні.

Проаналізований сировинний ринок для виробництва ламінованих поліетиленових труб (поліетилен та алюмінієва фольга). Заключний розділ містить висновки, рекомендації, прогноз ринку.

Звіт складається з 5 частин, містить 157 сторінок, в тому числі 18 малюнків, 61 таблицю.




Analytical assessment of the situation in the Ukrainian chemical industry and the domestic chemical products market for the 3rd quarter of 2023. Analytical Reference

Моніторингова інформація щодо аналітичної оцінки ситуації в національному хімпромі. Товарне виробництво. Реалізація. Зовнішня торгівля. Внутрішня торгівля та споживання. Ціновий аналіз. Тенденції.  Втрати від воєнних дій. Аналітичні висновки та прогнозна оцінка