image_pdfimage_print

Огляд ринку “Бутадієн та бутилен-бутадієнова фракція”Бутадієн використовується в якості мономера у виробництві полімерів та сополімерів. Основною областю застосування бутадієну є виробництво стирол-бутадієнових каучуків (styrene butadiene rubber (SBR), що використовуються в основному для виробництва шин. Стирол-бутадієнові каучуки використовуються також для виробництва клеїв, ущільнювачів, підошов для взуття та ін.
При полімеризації бутадієну отримують полібутадієн. Полібутадієнові каучуки використовуються так само у виробництві шин, в якості модифікатора при виробництві спіненого полістиролу.
Бутадієн широко використовується для виробництва:
• АБС (акрилонітрил-бутадієн-стирольних) – полімерів та латексів;
• хлоропренових каучуків.
На частку еластомерів (каучуків) припадає близько 70% споживання бутадієну, на частку АБС-пластиків та стирол-бутадієнових латексів – приблизно по 12%.
Бутадієн використовується для отримання бутандіолу, тетрагідрофурану. Бутандіол використовується для виробництва полібутілентерефталату (ПБТФ), поліуретанів. Тетрагідрофуран використовується в основному для отримання волокна «Spandex».
Крім того, бутадієн використовується для отримання ряду проміжних продуктів: адіпонітріла, використовуваного для виробництва нейлонових волокон (ПА 6,6) та полімерів, а також хлоропрену, що використовується як мономер для виробництва хлоропренових каучуків та латексів.

Підготовлений в березні 2016 року.

Актуалізація архівних оглядів виконується на протязі 1,5-2 місяців (в залежності від об’єму роботи та технічного завдання Замовника),
а саме: виробнича та митна статистика, ціни, інвестиційні проекти, потужності, ревізія реквізитів та досьє компаній – продуцентів, компаній – споживачів та постачальників.

Можлива доробка / розробка огляду за технічним завданням Замовника.

Типовий зміст маркетингових оглядів дивитись у розділі «Огляди».

Зміст архівних робіт та актуальні змісти запитуйте, будь ласка, за:
Тел.: +380 (472) 36-03-29, 36-03-25, (050) 724 24 03 або
e- mail: niitehimlaz@2upost.com