image_pdfimage_print

У дослідженні приведена загальна характеристика жирних кислот (насичених, ненасичених), їх класифікацію, технологічні особливості гідролізу рослинних олій та тваринних жирів для отримання жирних кислот. Об’єктом аналізу в НТР є стеаринова та олеїнова кислоти, які отримали найбільше застосування як у світі, так і в Україні.

Надана характеристика олеїнової та стеаринової кислоти, способи їх виробництва та застосування.

В НТР коротко розглянутий світовий ринок рослинних олій, а саме пальмової та соняшникової (обсяг виробництва та експорт найбільших постачальників). В роботі більш детально дано аналіз ринку олеїнової та стеаринової кислоти в основних країнах виробника (22 країни світу). По кожній із країн приведена інформація про виробників жирних кислот (реквізити, досьє, асортимент продукції, зовнішньоторговельні поставки та ін.).

У розділі переробка в товарну продукцію наведено рецептури з використанням жирних кислот у таких сферах споживання як: металообробка, миючі та косметичні засоби, виробництво гум та каучуків, полімерні композиції, добавки в бетон, виробництво свічок, кормові добавки для тварин та інші.

Аналіз ринку жирних кислот в Україні включає:

виробництво, споживання та зовнішню торгівлю жирними кислотами (у розрізі компаній-імпортерів та компаній постачальників);

виробництво та експорт насіння соняшника та соняшникової олії,

ситуацію у споживчих галузях (із зазначенням потенційних споживачів).

Заключний розділ містить висновки, рекомендації, прогноз ринку.

Хронологічні рамки дослідження: 2019-2022 рр., та 1 квартал 2023 р.

Звіт складається з 6 частин, містить 161 сторінок, в тому числі 17 малюнків, 67 таблиць.